Cuba of Cyprus

Cuba of Cyprus?

Op de website van de Universiteit van Utrecht staat een mooi verhaal. Het gaat eigenlijk over de gehele gouden tijd van de Hondiussen (of Hondii), begin zeventiende eeuw, toen Jodocus sr, Jodocus jr en Henricus als het ware een monopolie hadden op de vervaardiging en verkoop van atlassen. Het geeft een mooie inkijk in de handel en wandel van de carthografen van die tijd.

AtlasMaar ook gaat het over bijzonderheden in de verschillende atlassen. Denk aan drukfoutjes en complete blunders. De Universiteit van Utrecht heeft een exemplaar van de Atlas van 1606 en daarin is een (koper)plaat verwisseld bij het afdrukken van Cuba. Of was het nou Cyprus?

Verder lezen?
Ja natuurlijk, click en lees gauw verder. Want het is een prachtverhaal dat snel en makkelijk ‘wegleest’, je vindt het op deze pagina van de Universiteitsbibliotheek. Enjoy!


Advertentie