Steinar Henskes

’s Werelds beste ondernemer…

…met een vogelverschrikker
De vogelverschrikker is al zo oud als de oorlog tussen boeren en vogels, maar dat betekent niet dat het product uitontwikkeld is. Sterker nog, door gebruik te maken van de moderne technieken is het Steinar Henskes (24) gelukt om de beste student-ondernemer ter wereld te worden.

Zijn in 2012 opgezette Bird Control Group produceert lasers die vogels op een diervriendelijke manier wegjagen van bijvoorbeeld luchthavens. Nadat de student International Business Administration eerder al de beste student-ondernemer van Nederland werd, versloeg hij in totaal zo’n tweeduizend concurrenten op het wereldpodium in Washington. Dus mag hij zich Student Entrepreneur of the World noemen.

Advocadozaden
“Dat was best een kick”, zegt de inmiddels uit Amerika teruggekeerde Henskes. “Er stonden ondernemers van over de hele wereld. Van Nepal tot Canada.” De bedrijven waar hij tegen streed waren bovendien heel divers. “Er was een softwarebedrijf, een webshop met daarbij een eigen kledingmerk en een bedrijf dat biologisch plastic maakt uit advocadozaden.”

Bron en lees verder: Advalvas.nl »


Advertentie T-Mobile shop 10 jaar - 468x60