De magie van het dagboek van Anne Frank

De magie van het dagboek van Anne Frank

NIEUWE DOCUMENTAIRE VAN ASTRID JOOSTEN
Voor de documentaire ‘De magie van het dagboek van Anne Frank’ sprak Astrid Joosten met onder anderen Whoopi Goldberg, Stevie Wonder, Dan Brown, Gloria Estefan, Jesse Jackson en Carice van Houten. Zo verdiept ze zich in de invloed van de verhalen uit het dagboek van het meisje uit Amsterdam, dat over de hele wereld jong en oud inspireert.

Dit voorjaar is het zeventig jaar geleden dat Anne Frank in het concentratiekamp Bergen-Belsen overleed. Haar dagboek wordt nog steeds door miljoenen mensen over de hele wereld gelezen en Het Achterhuis trekt jaarlijks 1,2 miljoen bezoekers. Hoe komt het dat het dagboek van een joods meisje van veertien in zeventig jaar tijd in meer dan zeventig talen is uitgegeven en dat er ruim twintig miljoen exemplaren van zijn verkocht? En hoe kan het dat wereldleiders, popsterren en acteurs de schuilplaats van Anne en haar familie bezoeken als ze in Nederland zijn?


Advertentie: