Passend einde: Ajax verliest bij FC Dordrecht

Passend einde: Ajax verliest bij FC Dordrecht

Ajax is het seizoen passend geëindigd. Tegen degradant FC Dordrecht werd met 2-1 verloren. Het is Ajax’ eerste nederlaag op kunstgras in de eredivisie.

Ajax begon met een sterk aangepaste opstelling aan de laatste wedstrijd van het seizoen. Vooral achterin gooide De Boer de boel flink om. Alleen Boilesen, deze middag aanvoerder, stond van de vaste basisspelers aan de aftrap. Van Rhijn en Veltman zaten op de bank, de vertrekkende Moisander mocht helemaal thuis blijven, net als keeper Cillessen. Zij werden vervangen door Boer, Tete, Van der Hoorn en Riedewald.

Het publiek werd, op een zonnetje na, niet echt verwend in de eerste helft. FC Dordrecht speelde het meest frivool, maar beide ploegen wisten amper kansen te creëren. Een harde kopbal, net over, van Van der Hoorn in de 37ste minuut was het belangrijkste wapenfeit aan Ajaxkant. Het beste moment was echter een goede steekpass van Kishna op El Ghazi, die de bal daarna net niet bij Schöne kreeg. Kishna benutte in elk geval de ruimte achter de Dordrecht-verdediging, waar veel teamgenoten het niet aandurfden zo’n pass te geven, of dit te onzuiver deden. En zo bleef het voor de zesde keer in de laatste zeven wedstrijden 0-0 bij rust.

In de vijftigste minuut verwachtte El Ghazi een strafschop te krijgen. De rechtsbuiten werd diep gestuurd door Bazoer, werd licht vastgehouden, maar dat was volgens scheidsrechter Van Boekel niet voldoende om de bal op de stip te leggen. In de 57ste minuut kwam Ajax op voorsprong. Viktor Fischer schoot in eerste instantie tegen keeper Kurto aan, die tevergeefs doorjoeg op Schöne. De Deen tikte de bal terug naar Fischer, die de bal dankzij de al uitgespeelde keeper simpel in het doel kon tikken.

In de zeventigste minuut kwam Dordrecht langszij. Klaiber ontsnapte op aangeven van Van Overeem aan Boilesen en Riedewald en schoot de bal enigszins verrassend in de korte hoek. Boer was kansloos. In de 75ste minuut kwam Andersen in het veld voor Kishna, in een poging toch drie punten mee naar Amsterdam te nemen. Tete werd in de 83ste minuut op randje strafschopgebied gestuit door Haddad. De vrije trap van Milik die volgde, ging via een Dordrechthoofd achter. Uit de corner kopte Van der Hoorn de bal op de lat. In blessuretijd werd het alsnog 2-1. Van Haaren mocht kappen, draaien en krullen. Boer was wederom kansloos.

De nederlaag is een passend einde van een teleurstellend seizoen.


Advertentie: